Hlavní obsah

Ve snaze vyléčit hadí uštknutí zasypali Indku hnojem. Udusila se

Novinky, tcs

Kam až může vést přehnaná důvěra v pověry, ukázal tragický případ z indické vesnice nedaleko města Bulandshar. Pětatřicetiletou ženu tam uštkl had a místní zaříkávač se rozhodl ji přikrýt vrstvou kravské mrvy. Po 75 minutách zaříkávání Indka svůj boj o život prohrála. Pod vrstvou hnoje se udusila.

Foto: Cover Asia Press, Profimedia.cz

Žena léčbu hnojem nepřežila.

Článek

Žena, kterou indická média jmenovala pouze jako Devandri, sbírala v úterý v lese dřevo na podpal, když ji kousl had do ruky. Okamžitě přiběhla domů, kde se jí její manžel Mukeš pokusil pomoci.

„Zkoušeli jsme nějaké léky, drcený prášek a ruku jí přiškrtit provazem,“ uvedl zdrcený muž. Na pomoc v tu chvíli přispěchal vesnický zaříkávač hadů Murarey. Ten Mukešovi prozradil, že zná léčbu, která by mohla pomoci.

Foto: Cover Asia Press, Profimedia.cz

Pětatřicetiletá Davendri na rodinné fotografii

Manžel poslechl jeho rady a společně zasypali Devandri kravským hnojem. Před zraky celé vesnice pak zaříkávač po pětasedmdesát minut předříkával mantry. Během toho se uštknutá žena udusila.

„Nikdy jsem si nepomyslel, že by mohla zemřít. Opravdu jsem věřil, že by to mohlo fungovat,“ uvedl po tragédii Mukeš, který nyní musí pět dětí vychovávat sám.

Foto: Cover Asia Press, Profimedia.cz

Zaříkávač hadů dokončuje zakrývání ženy kravskou mrvou.

Místní policejní oddělení uvedlo, že o incidentu neví, protože nikdo nic nezákonného nenahlásil a nikdo si nestěžoval. Indická média podotýkají, že je až neuvěřitelné, jak pevně se pověrčivost v lidech drží i necelých 80 kilometrů od velkoměsta Nové Dillí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám