Hlavní obsah

V Malajsii zadrželi 13 mužů podezřelých ze znásilnění patnáctileté dívky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V souvislosti s podezřením z hromadného znásilnění patnáctileté dívky zadržela malajsijská policie 13 mužů. Informoval o tom malajsijský list The Star, podle nějž tamní policie původně hovořila až o 38 pachatelích. V současnosti vyšetřovatelé mluví o nejméně deseti mužích, nejspíš pod vlivem drog, kteří dívku opakovaně znásilňovali v opuštěném domě.

Foto: Profimedia.cz

Příslušník malajsijské policie. Ilustrační foto

Článek

Ke znásilnění došlo podle policie minulé úterý. Všichni podezřelí, kteří jsou nyní ve vazbě, pocházejí ze stejné obce a jsou údajně i příbuznými.

"Podezřelí ve věku od 20 do 40 let mají mezi sebou pokrevní vazby. Je mezi nimi i 38letý otec a jeho dva synové," uvedl jeden z místních vyšetřovatelů. "Případ velmi pečlivě vyšetřujeme a postaráme se o to, aby všichni, kdo se na trestném činu podíleli, byli pohnáni před spravedlnost," dodal.

U několika podezřelých testy prokázaly požití amfetaminu.

Útok, který je dalším z řady podobných brutálních napadení, ke kterým došlo v uplynulých dnech v některých asijských zemích, pobouřil organizace hájící práva žen, uvedla agentura Reuters. Podle malajsijských policejních statistik bylo v roce 2012 hlášeno na policii téměř 3000 znásilnění, z toho v 52 procentech případů byly oběťmi dívky mladší šestnácti let. Usvědčeným pachatelům hrozí až 30 let vězení a bičování, na internetu se ale již objevily výzvy k mnohem přísnějším trestům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám