Hlavní obsah

V KLDR při záplavách zemřely desetitisíce lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SOUL

Téměř 55 tisíc lidí přišlo o život nebo je nezvěstných kvůli zničujícím záplavám, které v polovině července udeřily na Severní Koreu. Dalších 2,5 miliónu osob ztratilo střechu nad hlavou. Informovala o tom nezávislá jihokorejská humanitární skupina Good Friends.

Článek

"Počet obětí, mrtvých či pohřešovaných dosahuje počtu 54 700," uvedla organizace, která dlouhodobě pomáhá s humanitární pomocí KLDR a je považována za dobře informovanou ohledně situace v severní části Korejského poloostrova. Před dvěma týdny skupina ještě odhadovala počet mrtvých či nezvěstných na 10 tisíc.

KLDR hrozí hladomor

Světový program pro výživu v předchozích týdnech upozornil, že desítky tisíc lidí musely v KLDR kvůli dešťům opustit své domovy a zničeny byly také desetitisíce tun potravin. To znamená, že zemi hrozí, že bude opět čelit hladu, který za podobných okolností v 90. letech podle pozorovatelů zabil až dva milióny osob.

Záplavy zničily v KLDR 230 mostů a zatopily stovky tisíc hektarů zemědělské půdy. Ceny potravin prudce vylétly nahoru poté, co se kvůli povodním jejich přerozdělování téměř zastavilo, sdělila skupina. Podle ní také severokorejské úřady brání lidem, kteří přišli o své domovy, aby se stěhovali na jiná místa z obav, že se v zemi rozšíří nepokoje.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám