Hlavní obsah

V Kapském Městě zemřel při joggingu český turista

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kapské město
Aktualizováno

Na infarkt zemřel v úterý ráno v Kapském Městě 45letý muž, který si šel za úsvitu zaběhat, uvedl jihoafrický server IOL. Informaci serveru, že jde o českého občana, později potvrdilo české ministerstvo zahraničí.

Foto: Profimedia.cz

Policie v Kapském Městě. Ilustrační foto

Článek

„Můžeme potvrdit, že v JAR zemřel český občan. Zastupitelský úřad je v kontaktu s jeho jihoafrickým zaměstnavatelem i s rodinou. Další podrobnosti s ohledem na rodinu nebudeme sdělovat,“ reagovala na dotaz ČTK Mariana Wernerová z odboru komunikace českého ministerstva zahraničí.

Muž se při ranním joggingu zhroutil na chodník. „Lidé, kteří to viděli, mu okamžitě běželi pomoci a zavolali záchranku,“ uvedla místní zastupitelka Nicola Jowelová.

„Pomáhali mu chodci, kteří mu provedli masáž srdce, zatímco čekali na příjezd sanitky. Naneštěstí ho zdravotníci nebyli schopni oživit a byl na místě označen za mrtvého,“ dodala Jowellová.

„Bydlel v hotelu v oblasti Sea Point. Naše myšlenky jsou s jeho rodinou a přáteli, kteří jsou velmi smutní z jeho odchodu tak daleko od domova.“

Police ze Sea Pointu uvedla, že muž byl nalezen na Beach Rioada v 9:15. „Provede se pitva, aby se určila příčina smrti,“ řekl mluvčí policie Wesley Twigg.

Čech se těžce zranil v Rakousku po pádu s rogalem

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám