Hlavní obsah

V Číně zůstalo jen 50 tygrů, do 30 let mohou vyhynout

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počet tygrů žijících v Číně ve volné přírodě klesl v důsledku lovu a ničení jeho přirozeného prostředí na pouhých padesát. Světový fond na ochranu přírody (WWF) varoval, že by tygři mohli do třiceti let vyhynout úplně.

Foto: Barbora Vaníčková, Novinky

Článek

„Nebudou-li podniknuta naléhavá opatření, je vysoké riziko, že tygr vyhyne,“ citoval server China Daily čínského zástupce WWF Ču Čchun-čchüana před únorovým počátkem roku Tygra.

O počtu tygrů ve volné přírodě informoval WWF státní lesnický úřad. Podle něj se na dvacet sibiřských tygrů nachází na severovýchodě, deset tygrů indočínských na jihozápadě Číny a dvacet tygrů bengálských v Tibetu. „O tom, že zbyl ještě nějaký jihočínský tygr, nemáme žádné konkrétní důkazy od konce 70. let,“ doplnil Ču s tím, že v 50. letech jich byly čtyři tisíce.

Čína zakázala obchod s tygřími kostmi, kůží a dalšími produkty v roce 1993, boj s lovci a obchodníky však dál zůstává problémovým.

WWF odhaduje, že celkem ve světě volně žije pouhých 3200 tygrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám