Hlavní obsah

V Brazílii se zřítil kus skály na lodě s turisty na jezeře, sedm mrtvých a tři pohřešovaní

Brasília
Aktualizováno

Sedm lidí v sobotu zemřelo a 32 dalších utrpěly zranění na jihu Brazílie poté, co se ulomil obrovský kus skály a spadl na několik lodí s turisty v jezeře Lago de Furnas. Další tři lidé se v souvislosti s neštěstím stále ještě pohřešují. Původní informace hovořily o dvou desítkách pohřešovaných, později se zjistilo, že většina skončila v nemocnici, uvedl poručík Pedro Aihara.

Foto: Profimedia.cz

Lago de Furnas

Článek

Neštěstí se stalo v brazilském státě Minas Gerais v sobotu kolem poledne místního času. Na jezero obklopené skálami a soutěskami, které je kvůli krásné přírodě vyhledávaným cílem turistů, vyjelo několik lodí. Turisté na jedné z nich najednou zpozorovali, jak ze skály začínají padat kameny. Volali na lidi v loďkách blíže skály, aby je varovali. Ti však už nestihli ujet, když se rázem zřítil několik metrů vysoký blok, jak je vidět na záběrech natočených mobilním telefonem.

Podle hasičů byly zřejmě příčinou neštěstí několikadenní srážky, které způsobily sesuvy půdy a také rozpad horniny na skále. Padající kameny zasáhly tři loďky a nejméně jeden ze člunů se potopil, dalším se podařilo uniknout.

Ze 32 zraněných byla většina už z nemocnice propuštěna, devět osob zůstává hospitalizováno, uvedl brazilský zpravodajský server G1. Potápěči a vrtulníky hledají ve vodě další přeživší.

Reklama

Výběr článků

Načítám