Hlavní obsah

Thajsko vydá Čecha, který vědomě šířil HIV, zpět do vlasti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bangkok
Aktualizováno

Zdeněk Pfeifer, který v Česku i Thajsku, kam před českou justicí uprchl, podle vyšetřovatelů vědomě šířil HIV, bude v úterý vydán českým úřadům. Uvedl to v pátek list Bangkok Post, podle něhož už byl Pfeifer předán imigračnímu úřadu.

Foto: Profimedia.cz

Thajští policisté se Zdeňkem Pfeiferem (v popředí vpravo)

Článek

Pfeifera tento týden dopadli na ostrově Pchúket. [celá zpráva]

V České republice čelí obvinění z vědomého šíření viru HIV. Měl styk přinejmenším se dvěma desítkami mužů včetně nezletilého a několik jich nakazil.

Poté, co uprchl do Thajska, pokračoval v této praxi i tam. Thajská média tento týden uvedla, že nakazil několik mužů i žen.

Pfeifer v Thajsku pobýval na turistické vízum. To mu ale předloni vypršelo. Za nedodržení podmínek mu thajské úřady vyměřily pokutu tisíc bátů (zhruba 700 korun) a měsíc vězení s jednoletým odkladem. [celá zpráva]

Související téma:

Reklama

Související články

Uprchlý Čech šíří HIV i v Thajsku

Policie v Thajsku pátrá po uprchlém českém občanovi Zdeňku Pfeiferovi. Muž obviněný v ČR z toho, že vědomě šířil virus HIV, ho podle thajských médií šíří...

Výběr článků

Načítám