Hlavní obsah

Syn kolumbijského prezidenta Petra byl zatčen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie v Bogotě zatkla Nicoláse Petra, syna kolumbijského prezidenta Gustava Petra, v souvislosti s podezřeními z praní špinavých peněz a nezákonného obohacování.

Foto: Profimedia.cz

Kolumbijský prezident Gustavo Petro

Článek

Zatčení je důsledkem prověřování původu prostředků, které prezidentův syn Nicolás, politik v provincii Atlantico, údajně nashromáždil během loňské prezidentské kampaně, informuje agentura AP. Kolumbijský prezident prohlásil, že do vyšetřování nebude zasahovat.

„Svému synovi přeji štěstí a sílu. Ať tyto události zocelí jeho charakter a ať se zamyslí nad svými chybami,“ uvedl prezident podle BBC. „Jak jsem potvrdil nejvyššímu státnímu zástupci, nebudu do jeho rozhodování zasahovat ani na něj tlačit, ať se svobodně řídí zákonem.“

Podle AP je šokující zatčení Nicoláse Petra tvrdou ranou pro levicovou vládu, která čelí útokům konzervativců. Prokuratura uvedla, že Petro a jeho bývalá žena Daysuris del Carmen Vasquezová byli vzati do vazby na základě soudního rozhodnutí bogotského soudu v sobotu kolem šesté ráno místního času.

Kolumbie má poprvé levicového prezidenta, Gustavo Petro složil přísahu

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám