Hlavní obsah

Sloužící se mstili rodině, 12letého chlapce utopili ve vařící vodě

Novinky, fia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Johannesburg

Jihoafrickou republikou otřásl případ brutální vraždy, při níž tři lupiči nejdříve zastřelili otce rodiny, potom znásilnili a zavraždili jeho manželku a nakonec jejich dvanáctiletého syna utopili ve vařící vodě, aby je nemohl identifikovat. Pachateli jsou muži, kteří pro rodinu pracovali, napsal server Daily Mail. Zločin byl podle jejich slov odvetou za špatné zacházení.

Foto: Profimedia.cz

Brutální pachatelé stanuli v Jihoafrické republice před soudem. Ilustrační foto

Článek

Trojnásobná vražda se stala vloni v říjnu na johannesburském předměstí Walkerville, nyní ji rozplétá soud. Mezi trojicí pachatelů byli zahradník, služebníkův syn a jejich komplic.

Útok začal ve chvíli, kdy 53letý Tony Viana dorazil domů. Gang na něj čekal uvnitř domu a napadl ho golfovými holemi a mačetou. Muži chtěli, aby jim otevřel trezor s cennostmi. Krátce nato se domů vrátila i jeho 43letá manželka Geraldine se synem Amarem. Lupiči oba svázali, načež ženu znásilnili a poté ji i jejího manžela zastřelili.

Největší zděšení pak v zemi, která je přivyklá statistice 44 násilných úmrtí za den, vyvolala vražda dvanáctiletého hocha, kterého trojice pachatelů utopila ve vařící vodě proto, aby je nemohl identifikovat. “Šli jsme do koupelny a pustili horkou vodu,” vypověděli obžalovaní. “Zacpali jsme mu ústa, protože brečel. Strčili jsme ho do vany obličejem dolů, aby se utopil,” doznali se.

Motivem prý bylo, že se k nim Vianová chovala v minulosti hrubě. Na cestě ze soudní síně zpět do cely se podle médií usmívali.

Z masakru vyvázla jen Vianova starší dcera z prvního manželství, která v době útoku nebyla doma.

Přes nedávné zlepšení ve statistikách zločinnosti zůstává Jihoafrická republika jednou z nejnebezpečnějších zemí světa. Denní průměr 44 vražd ostře kontrastuje například se statistikou Anglie a Walesu, které mají dohromady zhruba stejný počet obyvatel, přesto tam evidují 1,5 vraždy denně.

Reklama

Výběr článků

Načítám