Hlavní obsah

Ruku zmizelého Skota i se snubním prstenem našli v žaludku žraloka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský turista, který o víkendu zmizel ve vodách u ostrova Réunion v Indickém oceánu, byl podle nejnovějších informací sežrán žralokem. Místní úřady to oznámily poté, co byl zabit žralok tygří, v jehož útrobách se našla ruku oběti i se snubním prstenem.

Foto: Profimedia.cz

Cedule varující před žraloky jsou rozmístěny po celém ostrově.

Článek

Čtyřiačtyřicetiletý občan Velké Británie zmizel podle vyšetřovatelů v sobotu, když si šel sám zaplavat do vod Hermitage Lagoon u města Saint-Gilles. Když se nevrátil z vody zpět, jeho manželka na tuto skutečnost rychle upozornila úřady, které obratem spustily pátrání. Navzdory využití stopovacích psů, lodí i helikoptéry však muže pátrací četa neobjevila. Policisté dodali, že muž byl svou rodinou popsán jako velmi dobrý plavec.

Během tohoto týdne byla u ostrova opakovaně spatřena skupina žraloků potulující se u břehů v blízkosti populárních pláží. Úřady následně rozhodly o jejich likvidaci. Následná pitva jednoho ze žraloků, který měřil více než tři metry, odhalila ruku skotského turisty i se snubním prstenem. Právě zmíněný prsten měl potvrdit, že šlo skutečně o ruku pohřešovaného muže.

Turistce ve Francouzské Polynésii ukousl žralok obě ruce

Svět

Místní zdroje uvádějí, že na nalezené ruce budou ještě probíhat testy, které mají za cíl zjistit, zda byla od zbytku těla oddělena ještě za života muže, nebo až po jeho smrti. Je totiž možné, že se utopil a jeho bezvládné tělo posléze žraloka přilákalo. Skutečností však je, že žralok tygří je hned po žraloku bílém druhým nejčastějším útočníkem na člověka.

Časté útoky

Útoky žraloků jsou na Réunionu velmi časté. Na většině území ostrova tak na pobřeží najdete varování před vstupem do vody. Výjimkou je několik pláží, které jsou chráněny bezpečnostními sítěmi, kterými žraloci nemohou proplavat. Mnoho dalších pláží je pak díky vysokém riziku útoků pro plavce uzavřeno. Zejména milovníci surfingu však často riskují svůj život tím, že vyrážejí „lovit vlny” do nechráněných míst.

V květnu tohoto roku utrhl na Réunionu žralok nohu 28letému surfaři. Jeho bezvládné tělo pak našli lidé vznášející se na vodě v přístavu městečka Saint-Leu. Od roku 2011 bylo na Réunionu zaznamenáno celkem 25 útoků žraloků, jedenáct z nich bylo fatálních.

Reklama

Související témata:

Související články

Niagarské vodopády, které skoro nikdo nezná

Niagarské vodopády jsou jednou z nejpopulárnějších přírodních atrakcí Spojených států. Vyhlídka u trojice vodopádů na jezeře Niagara je neustále zaplněná...

Výběr článků

Načítám