Hlavní obsah

Při požáru kontejnerového překladiště v Bangladéši zemřelo nejméně 25 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při obrovském požáru kontejnerového překladiště v Bangladéši zemřelo nejméně 25 lidí a dalších nejméně 170 lidí bylo zraněno. Informovaly o tom zahraniční agentury s odkazem na policii a místní tisk. Podle agentury AP zahynulo nejméně 28 lidí.

Foto: Stringer, Reuters

Hasiči na kontejnerovém překladišti

Článek

Terminál se nachází v Sitakundě, asi 40 kilometrů od druhého největšího bangladéšského města Čitágáon, které je zároveň největším přístavem v zemi. V areálu je podle místního tisku na 5000 kontejnerů. Podle agentury AP požár vypukl dnes brzy ráno SELČ a v areálu byly slyšet exploze, které pravděpodobně způsobily chemikálie uskladněné v kontejnerech. Výbuchy podle AFP otřásly budovami vzdálenými několik kilometrů.

„Pětadvacet lidí při požáru zahynulo, z toho pět hasičů. Bilance by se mohla zhoršit, protože požár ještě není zcela zkrocen,“ řekl AFP zástupce zdravotníků.

Foto: Oliur Rahman Via Facebook, Reuters

Požár kontejnerového překladiště.

Podle zdroje z nemocnice je zhruba 20 lidí v kritickém stavu s rozsáhlými popáleninami. Při neštěstí se zranilo nejméně 170 lidí včetně 40 hasičů a deseti policistů, řekl podle AFP šéf regionální policie.

Na místě dnes ráno SELČ stále zasahovali hasiči, podle správce ale byl požár ve většině areálu pod kontrolou. V kontejnerovém terminálu bylo podle něj vedle chemikálií hlavně uskladněno oblečení určené k vývozu do západních zemí.

Foto: Oliur Rahman Via Facebook, Reuters

Požár kontejnerového překladiště

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám