Hlavní obsah

Pilot v Indii přistával za bouře nadvakrát, nezvládl to. Dvacet mrtvých

Dillí

Počet obětí nezdařeného pátečního přistání Boiengu 737 společnosti Air India v Kalikutu ve státě Kérala na jihu Indie stoupl na dvacet, uvedl list The Hindu s tím, že zemřeli oba piloti. Stroj při přistání přejel ranvej a po pádu do strže se rozlomil. Pilot první přistání přerušil a druhé nezvládl.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři ohledávají vrak havarovaného letadla Air IndiaVideo: Reuters

 
Článek

Protože pozůstatky jedné z obětí byli pozitivně testovány na covid-19, budou testováni všichni přeživší.

Letadlo havarovalo v 19:40 místního času (16:40 SELČ) při druhém pokusu o přistání. První pilot přerušil kvůli prudkému dešti, neboť v Indii je právě období monzunů. Při druhém přejel ranvej o 75 metrů.

Ministr pro dopravní letectví Hardíp Singh Puri uvedl na Twitteru, že letoun „přejel za deště ranvej a skončil ve strži hluboké 10 metrů, kde se rozlomil na dva kusy“.

Generální ředitel národních sil pro zvládání katastrof S. N. Pradham dodal, že trup se rozlomil na dvě části právě v důsledku pádu do strže, a že přední část trupu je „velmi silně zdeformovaná a poničená“. Puri dodal, že se mnoho lidí podařilo zachránit, protože vrak nezačal hořet. Několik lidí ale bylo nutné z vraku vyřezat.

Počet obětí leteckého neštěstí v Indii stoupl na 17

Svět

Podle sobotních údajů listu The Hindu si tragédie vyžádala nejméně 20 mrtvých. V nemocnicích skončilo 149 lidí, 22 z nich je v kritickém stavu. Propuštěno po ošetření bylo 22 osob.

Foto: Reuters

Rozlomený Boeing 737 Air India

Na palubě stroje letícího z Dubaje bylo podle různých údajů 186 až 195 lidí. Posádka byla šestičlenná. Šlo o repatriační let z Dubaje, kterým se do Indie vraceli indičtí občané ze zahraničí.

Z vraku se již podařilo vyndat černé skříňky, které by měly objasnit příčiny nehody.

Ministr pro dopravní letectví dodal, že po havárii bude letiště upraveno, aby bylo bezpečnější. Letiště je na kopci a obklopují je z obou stran strže. Přistání je na něm obtížné i za dobrého počasí.

Reklama

Výběr článků

Načítám