Hlavní obsah

Novorozeně v Kolumbii ožilo po 10 hodinách v márnici

Novorozená holčička ožila v kolumbijské márnici deset hodin poté, co byla prohlášena za mrtvou. Lékaři podle agentury AP nemají pro jeho procitnutí žádné vysvětlení. Dítě se ve středu narodilo císařským řezem v nemocnici Svatého Františka z Assisi ve městě Quibdó a po porodu nebylo schopné dýchat. Nyní je ve stabilizovaném stavu.

Foto: Profimedia.cz

Dítě bylo umístěno do inkubátoru a je ve stabilizovaném stavu. Ilustrační foto

Článek

Lékaři v nemocnici na severozápadě země přijali ve středu 28letou matku, která byla v 26. týdnu těhotenství. Nejprve se prý snažili kvůli nedostatečně vyvinutému plodu porod oddálit, když to však dále nebylo možné, pomohli dívce na svět císařským řezem.

Dítě vážící pouhých 880 gramů mělo kvůli nedostatečně vyvinutým plicím velké dýchací obtíže a lékaři je po 35 minutách od porodu označili za mrtvé. Tři hodiny poté přemístili tělíčko bez známek života z porodního sálu na pitevnu, uvedl ředitel nemocnice Farid Vieira.

Pojmenovali ji Milagros

Za dalších téměř sedm hodin si pro mrtvé novorozeně přišli příbuzní. „Člověk zodpovědný za jeho předání zaznamenal, že dívka se pohnula, otevřela oči a začala plakat,“ popsal Vieira. Dítě lékaři ihned umístili do inkubátoru a nyní je ve stabilizovaném stavu. V inkubátoru by mělo podle ředitele nemocnice zůstat nejméně dva měsíce.

Rodiče se podle médií rozhodli pojmenovat dívku Milagros (zázračná). Za zázrak považují její oživnutí i sami lékaři, dodal Vieira.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám