Hlavní obsah

Největší skládka pneumatik na světě začala mizet. Kuvajt tam slibuje oázu

Novinky, jem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuvajt začal s ekologickou likvidací patrně největší skládky starých pneumatik na světě. V neobydlené pouštní oblasti je na jednom místě více než 42 milionů sjetých gum, které pravidelně zachvacují rozsáhlé požáry. Do dalekého okolí se pak z nich valí hustý černý dým viditelný i na satelitních snímcích.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Obří skládku pneumatik v Kuvajtu, která v minulosti častokrát hořela, začali likvidovatVideo: Reuters

 
Článek

Podhoubí pro rozsáhlou ekologickou katastrofu, která by mohla ohrozit celý region, teď Kuvajťané slibují ekologicky zlikvidovat. Na místě skládky by měla vzniknout uměle vybudována obří oáza a v ní 25 tisíc obytných domů.

Požár největší skládky pneumatik na světě v Kuvajtu je vidět i z vesmíru

Blízký a Střední východ

V závodě provozovaném recyklační společností EPSCO Global General Trading zaměstnanci třídí staré pneumatiky. Ty jsou pak lisovány na části, které budou použité do nových gumových podlahových dlaždic.

„Naše továrna pomáhá společnosti zpracovat použité pneumatiky na spotřebitelské produkty,“ potvrdil agentuře Reuters výkonný ředitel EPSCO Alí Husaín s tím, že vzniklé produkty budou exportovány do zemí Perského zálivu a Asie. Firma je schopná recyklovat až tři miliony pneumatik ročně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám