Hlavní obsah

Mladý Kim ve Švýcarsku do školy moc nechodil a propadal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vůdce Severní Koreje Kim Čong-un během svých studií ve Švýcarsku v devadesátých letech velmi často ve škole chyběl a měl nevalné výsledky. Uvedl to britský server Daily Record s odkazem na záznamy, které ze školy unikly.

Foto: Profimedia.cz

Nový vůdce KLDR Kim Čong-un

Článek

Dnes 29letý vůdce během prvního roku na soukromé mezinárodní škole v Bernu chyběl 75 dnů, ve druhém ročníku jich zameškal už 105.

Kim na škole studoval pod falešným jménem syna severokorejského diplomata Paka Una. Nejmenovaný spolužák prohlašující se za jeho přítele prozradil, že mladý Kim se často k vyučování dostavil až odpoledne, dopoledne trávil raději s videohrami a basketbalem v televizi.

Tomu podle Daily Record odpovídaly Kimovy výsledky. Propadal z vědních předmětů a s „odřenýma ušima“ prošel v anglickém a německém jazyce. Dobře mu ale šla hudební výchova a technické předměty.

Více podrobností o jeho životě z dob studií známo není. Většina pozorovatelů se shoduje v tom, že Kim po střední škole v Bernu studoval na vojenské akademii v Pchjongjangu mezi lety 2002 a 2007. Jeho otec Kim Čong-il ho označil za svého nástupce předloni. Nejmladší Kimův syn pak stanul v čele KLDR po otcově smrti loni v prosinci.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám