Hlavní obsah

Lavrov byl po příletu na Bali v nemocnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov byl po příletu na summit G20 na Bali převezen do nemocnice. S odvoláním na indonéské činitele to uvedla AP. Ruské ministerstvo zahraničí popřelo, že by byl Lavrov hospitalizován. Guvernér Bali uvedl, že šlo o prohlídku.

Přílet ruského ministra zahraničí Lavrova na summit G20 na BaliVideo: AP

 
Článek

Podle dvou zdravotníků, na něž se agentura odkázala, má Lavrov problémy se srdcem.

„Čteme si se Sergejem zprávy a nevěříme svým očím. Píšou, že byl hospitalizován. To je samozřejmě vrcholný výmysl,“ uvedla k tomu mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová podle agentury TASS.

TASS stručně citoval i samotného Lavrova: „Jsem v hotelu, čtu si materiály pro zítřejší summit,“ vzkázal údajně.

Místní zdravotníci hospitalizaci potvrdili

Tři indonéští vládní a zdravotničtí představitelé nicméně řekli AP, že byl Lavrov ošetřován. Dva uvedli, že kvůli potížím se srdcem. Byl převezen do nemocnice Sanglah v provinčním správním středisku Denpasar. Nemocnice se k věci oficiálně nevyjádřila.

Lavrov do indonéského Bandungu přiletěl v neděli, předtím se účastnil jednání skupiny ASEAN v Kambodži. Skupina sdružuje země jihovýchodní Asie.

Lavrov tam obvinil USA a Západ ze snahy ovládnout jihovýchodní Asii, region militarizovat a omezovat čínské a ruské zájmy a Tichomoří.

Foto: Sonny Tumbelaka, ČTK/AP

Přílet Sergeje Lavrova do Indonésie

Na Bali se uskuteční summit 20 největších ekonomik světa G20. Schůzka začíná v úterý. Původně se očekávalo, že se jí zúčastní ruský prezident Vladimir Putin, ten ale minulý týden oznámil, že na Bali nepojede a místo něj se jednání účastní Lavrov.

Očekává se, že summit bude řešit právě konflikt na Ukrajině a jeho dopady a také vztahy mezi Čínou a Západem. Rusko vyzvalo, aby se země G20 soustředily „na skutečné, nikoliv smyšlené hrozby“.

Lavrov vzkazuje Západu: Je to mezi námi Slovany

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám