Hlavní obsah

Krvavý masakr: Útočník na východě Číny zabil pět lidí a 15 jich pobodal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krvavý masakr se stal v sobotu v čínském městě An-čching, které se nachází na východě země v provincii An-chuej. Muž tam na pěší zóně mezi ochody napadal nožem procházející. Po jeho řádění zůstalo pět mrtvých a 15 zraněných, napsal web Global Times s odvoláním na sdělení místní policie.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Policisté, kteří dorazili na místo, útočníka zadrželi. Zatím není jasný motiv útoku.

Zranění byli převezeni do nemocnice, o jejich stavu není zatím nic známé. Faktem ale je, že krevní banka v An-čchingu kvůli nedostatku krve požádala prostřednictvím médií o pomoc dárce.

Agentura AP k incidentu poznamenala, že čínské zákony omezují prodej a držení střelných zbraní a hromadné útoky se obvykle provádějí noži nebo podomácku vyrobenými výbušninami. Pachatelé podobných útoků byli v minulosti označováni za duševně nemocné nebo za osoby chovající zášť vůči společnosti.

Loni v prosinci útok nožem před saunou a lázněmi na severovýchodě Číny nepřežilo sedm lidí a dalších sedm utrpělo zraněno. O šest měsíců dříve člen školní ostrahy zranil nožem v mateřské škole v jihočínské provincii Kuang-si čtyři desítky lidí. Byl za to odsouzen k trestu smrti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám