Hlavní obsah

Krvavé vraždy spáchal, usvědčil soud v Hongkongu zdrogovaného britského bankéře

Hongkong

Bývalý britský bankéř Rurik Jutting byl v úterý u soudu v Hongkongu uznán vinným z dvojnásobné vraždy. Jeho oběťmi byly indonéské ženy. Porota o vině rozhodovala čtyři hodiny, uvedla BBC. Její verdikt byl jednomyslný. Za vraždu se v Hongkongu automaticky dává doživotí.

Foto: © Bobby Yip , Reuters

Bývalý bankéř Rurik George Caton Jutting

Článek

Jutting, který pracoval pro investiční Bank of America – Merrill Lynch, přiznal, že dívky zabil, popíral ale, že by šlo o vraždu. Zmiňoval, že je dlouhodobě závislý na drogách a alkoholu a trpí „sexuální deviací”, takže nemůže za své činy nést plnou odpovědnost.

Jeho advokát před soudem přečetl Juttingovo prohlášení, v němž dal bankéř najevo lítost a přiznal, že jeho činy byly hrůzné: „Každý den mne pronásledují vzpomínky na mé jednání se Sumarti Ningsihovou a Seneng Mudžiasihovou a vědomí akutní bolesti, kterou jsem způsobil jejich blízkým, zejména malému synovi.“

Foto: Profimedia.cz

Sumarti Ningsihová, kterou zavraždil bankéř Rurik Jutting.

„Zlo, které jsem způsobil, nelze napravit slovy ani činy, ale je mi to líto,“ uvedl ještě v prohlášení Jutting.

 Ženy bestiálně zavraždil

Případ otřásl celým Hongkongem. Znetvořená těla Sumarti Ningsihové a Seneng Mudžiasihové byla objevena v Juttingově bytě v listopadu 2014.

Foto: Profimedia.cz

Seneng Mudžiasihová byla druhou obětí britského bankéře

S třiadvacetiletou Ningsihovou se Jutting domluvil na sexu přes internet. Tři dny ji věznil, ponižoval, bil, mučil a znásilňoval. Vše si natáčel. Nakonec jí 27. října ve sprše prořízl hrdlo. Tělo dal do pytle, který odnesl na balkón. [celá zpráva]

Ačkoliv u soudu tvrdil, že přemýšlel nad sebevraždou, o tři dny později šel do sex shopu a také řemeslnických potřeb, aby se připravil na další vraždu. „V této tašce mám šňůru a rychlovazače. A co je v této? Aha, velké kladivo,“ natočil se na video.

Plánovaný scénář ale neuskutečnil. Když 1. listopadu vešla do jeho bytu 26letá Seneng Mudžiasihová, nemohla přestat křičet hrůzou a volat o pomoc, když pod polštářem objevila roubík. Proto ji hned ubodal.

Hned poté natočil na telefon další vzkaz: „Představuju si, že toto bude můj poslední film, pro mne nepřijde žádné vykoupení. Ony jsou s anděly.“

CNN připomněla, že bankéř v době činu měl v sobě vysokou dávku kokainu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám