Hlavní obsah

KLDR si nedá pokoj, znovu vypálila do moře několik řízených střel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Severní Korea ve středu vypálila několik střel s plochou dráhou letu směrem k moři u svého západního pobřeží. S odkazem na jihokorejský sbor náčelníků štábů o tom informuje agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Střely, které podle jihokorejské televize vypálila KLDR

Článek

Střely byly vypáleny dnes kolem 7:00 místního času (úterý 23:00 SEČ). Odpaly v současnosti analyzují jihokorejské a americké zpravodajské služby, píše agentura Reuters.

V posledních týdnech se na Korejském poloostrově zvýšilo napětí v důsledku vojenských manévrů jihokorejské armády, která výcvikem reagovala na zbrojní testy Severní Koreje.

Pchjongjang totiž uvedl, že na začátku ledna otestoval hypersonickou raketu na pevné palivo se středním doletem, což odsoudily Spojené státy, Jižní Korea a Japonsko.

Kim Čong-un navíc prohlásil, že Jižní Korea je „hlavním nepřítelem“ KLDR s tím, že sjednocení již není možné. V Pchjongjang měl navíc zbourat významný památník, který symbolizoval cíl usmíření s Jižní Koreou, píše web zaměřující se na zprávy z KLDR NK News. Toto tvrzení ovšem podle agentury Reuters nelze ověřit.

KLDR provedla test systému podvodních dronů schopných nést jaderné zbraně

Svět

Reklama

Výběr článků

Načítám