Hlavní obsah

Čínský miliardář zmizel, protože prý pomáhá policii při vyšetřování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Jeden z předních čínských bankéřů Pao Fan, který byl před deseti dny nahlášen jako pohřešovaný, spolupracuje s policií při vyšetřování svého bývalého kolegy. Bez dalších detailů to uvedla společnost China Renaissance, jejímž je výkonným ředitelem.

Foto: Profimedia.cz

Výkonný ředitel společnosti China Renaissance Pao Fan

Článek

„Předsednictvo by rádo zopakovalo, že podnikání i operace společnosti normálně pokračují,“ dodala stroze instituce v nedělní zprávě pro burzu.

Zmizení bankéře přitom oznámila před deseti dny sama společnost China Renaissance s tím, že se jí nedaří ředitele už dva dny kontaktovat. Oznámení firmy vyvolalo obavy ohledně dalšího možného pronásledování vlivných osobností v oblasti finančnictví a moderních technologií čínskými úřady.

Agentura Reuters, na kterou se odkazuje deník The Guardian, s odvoláním na své zdroje už před deseti dny, kdy Fan zmizel, uvedla, že to zřejmě souvisí s vyšetřováním jeho bývalého kolegy a někdejšího prezidenta společnosti China Renaissance Cchunga Lina.

Po informaci, že se společnosti nepodařilo kontaktovat Pao Fana, se akcie firmy minulý týden propadly. Pao Fan je významnou osobností čínského technologického průmyslu a sehrál klíčovou roli při vzniku řady velkých čínských internetových startupů.

Zmizel další čínský miliardář

Svět

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám