Hlavní obsah

Číňan nabízel osmiletého syna jako otroka

Právo, pur

Osmiletého syna připoutaného řetězem k tyči pouliční lampy prodával jeho otec ve Wu-chanu v centrální Číně. Informoval o tom ve čtvrtek britský list The Sun. Jung Tsuej nabízel vystrašeného chlapce jako otroka s vysvětlením, že se o něj nemůže sám starat.

Foto: Archiv, Právo

Osmiletého syna připoutaného řetězem k tyči pouliční lampy prodával jeho otec ve Wu-chanu v centrální Číně.

Článek

Postavil vedle něj ceduli, na niž napsal synovo jméno i věk s doporučením, že umí tvrdě pracovat. Když se však zájemci začali ptát, kolik toho chlapec sní, rozzuření kolemjdoucí otce napadli. Přivolaná policie chlapce umístila do pečovatelského centra.

Jung se bránil, že synova matka před třemi lety zemřela a on sám je nezaměstnaný, nemá kde bydlet a je bez peněz. Jak tvrdil, peníze ho nezajímaly, jen chtěl chlapci najít domov.

Údajně jej také ovlivnil příběh řidiče rikši, který připoutával svého dvouletého chlapečka k lampě, když nastupoval do práce. Dělal to prý z obavy o jeho bezpečnost, protože neměl na jesle a předtím mu unesli čtyřletou dceru. Když média zveřejnila jeho fotky, chlapec byl bezplatně umístěn do jeslí a mohl zůstat s rodinou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám