Hlavní obsah

Čína napočítala nejvíc nově nakažených koronavirem za dva roky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Pevninská Čína v úterý ohlásila 3507 nových případů místního přenosu koronaviru. Jde o její nejvyšší denní bilanci za poslední dva roky, upozornila agentura Reuters. V pondělí Čína informovala o 1337 nových infekcích.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Člen personálu, který očekává přílet sportovců na letišti v Pekingu.

Článek

V porovnání se statistikami z jiných zemí jsou čínské denní přírůstky zatím nízké. Čína je ale svědkem prudkého nárůstu a podle zdravotních expertů se v následujících týdnech ukáže, zda je čínská strategie boje proti koronaviru účinná i v situaci, kdy se v zemi šíří nakažlivější varianta omikron. Nejlidnatější země světa se snaží potlačit každé ohnisko koronaviru hned v zárodku.

Čína odřízla další město. Čtyři miliony lidí nesmí z domu kvůli stovce případů

Svět

Téměř 90 procent ohlášených případů bylo zaznamenáno na severovýchodě Číny v provincii Ťi-lin. V jejím správním centru, devítimilionovém městě Čchang-čchun, úřady tento týden nařídily uzávěru. Lidé tam nemají vycházet, pouze jednou za dva dny může jeden člen rodiny nakoupit potřebné věci.

Čína ve svých koronavirových statistikách odděluje počty nově nakažených s příznaky od těch, u nichž se koronavirus neprojevuje. Asymptomatických případů za uplynulý den registruje 1768. V pondělí informovala o 906 těchto případech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám