Hlavní obsah

Brit se přiznal k vraždě Češky v Kostarice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San José

Jednadvacetiletý Brit se v Kostarice přiznal k vraždě mladé Češky, která byla v prosinci 2011 ubodána ve svém stanu poblíž kostaricko-nikaragujské hranice. Alfredu Saundersovi nyní hrozí u tamního soudu 25 let vězení. Informoval o tom britský deník The Sun.

Foto: Profimedia.cz

Britovi hrozí za vraždu Češky v Kostarice čtvrtstoletí za mřížemi.

Článek

Saunders se po 18 měsících ve vazbě přiznal k tomu, že 15 bodnými ranami usmrtil na ekofarmě poblíž města Finca La Libertad nedaleko hranic s Nikaraguou tehdy dvaadvacetiletou Češku. Svůj čin však u soudu nedoprovodil jediným výrazem lítosti.

Interpol přitom již před Saundersovou cestou do Kostariky, kam se Brit dostal z Nikaraguy na Vánoce, vydal kvůli jeho potenciálně nebezpečné povaze varování, v němž jej popsal jako "násilného jedince", který může provést barbarský čin.

Syn renomovaného britského profesora je podle Interpolu duševně nemocný a v minulosti spáchal několik trestných činů včetně sexuálně motivovaného útoku. Podle soudu si po vynesení rozsudku odpyká svůj trest ve věznici s nejpřísnější ostrahou.

Saunderse nechal na usedlosti přespat její majitel, kterému se zželelo mladíka bez téměř jakéhokoli vybavení, a tak mu půjčil svůj stan. Podle svědků na farmě Saunders obtěžoval několik žen, než se vrhl na Češku, která podle svých přátel přijela ze studií v Miami provádět do oblasti výzkum.

Brita zadržela zkrvaveného po činu tříčlenná britská rodina, která na místě také nocovala a která krátce předtím zaslechla výkřiky.

Reklama

Výběr článků

Načítám