Hlavní obsah

75 mrtvých při výbuchu potrubí v Nairobi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nairobi
Aktualizováno

Nejméně 75 lidí v pondělí zemřelo při požáru potrubí s palivem v keňském Nairobi. Původně se uvádělo sto obětí. Požár ohrozil přilehlou chudinskou čtvrť, napsala agentura Reuters. Potrubí explodovalo, když se lidé snažili do nádob brát palivo, které z něj unikalo. Jeden z nich zřejmě kouřil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při výbuchu potrubí v Nairobi zemřelo více než sto lidíVideo: Reuters

 
Článek

„Ozvala se hlasitá rána, obrovský výbuch, pak se do výše vyvalil kouř a oheň,“ citovala agentura AFP jednoho z místních obyvatel Josepha Mwegu. O síle exploze hovoří skutečnost, že mrtví byli rozeseti v okruhu 300 metrů od místa výbuchu. Těla plavala také v místní řece, kam někteří hořící lidé skočili v zoufalé snaze zachránit se.

„Počet mrtvých odhadujeme na více než sto,“ prohlásil policejní mluvčí Thomas Atuti. Zdravotníci potvrdili nejméně 80 obětí. Spousta mrtvých je popálena k nepoznání.

Požár potrubí přetínajícího městskou průmyslovou čtvrť Lunga Lunga podle agentury Reuters zapříčinil nedopalek cigarety vhozený do stoky, kam uniklo z nádrže palivo.

Foto: Reuters

Výbuch a požár způsobil nedopalek cigarety.

Oheň ohrožoval přilehlou chudinskou oblast Embakasi, jež se nachází mezi středem města a letištěm, bojovalo s ním množství hasičů. Potrubí také prochází slumem Sinai.

Chýše byly přímo u potrubí, proto je počet obětí tak vysoký.

Reklama

Výběr článků

Načítám