Hlavní obsah

Soud osvobodil Slováka, který odpojil od přístrojů postiženého syna. Stíhán byl osm let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poprad

Po téměř osmi letech byl Jozef Andrej z Popradu soudem pravomocně osvobozen v případě odpojení svého zdravotně postiženého čtyřiadvacetiletého syna Dominika od přístrojů. Andrej byl původně obviněn z vraždy.

Foto: Profimedia.cz

Resuscitace v nemocnici. Ilustrační foto

Článek

Jak informuje web presov.korzar.sme.sk, k neštěstí došlo 26. září 2015. Dominik byl připoutaný na lůžko, protože od mala trpěl dětskou mozkovou obrnou a přidruženými nemocemi.

„V osudný den začal Dominik upadat do kómatu a modral. Otec nevolal záchranku, ale snažil se syna sám resuscitovat, protože s tím už měl zkušenosti. Před oživováním odpojil syna od plicní ventilace.

Resuscitace byla tentokrát neúspěšná a syn zemřel,“ uvedl web.

Horská služba oživovala pacienta na saních za jízdy ve sněhové bouři

Krimi

Andrej se v zoufalství opil, což nahrávalo prvotní hypotéze vyšetřovatelů, že otec synovi odpojil ventilaci a nechal ho umřít. Prokurátor ho obvinil z vraždy a muž šel do vazby. Postupně byl čin překvalifikován na usmrcení a Andrej byl odsouzen k osmiměsíčnímu trestu. Právě tolik si odseděl ve vazbě.

Odsouzený se však obrátil k Nejvyššímu i Ústavnímu soudu. Případ se vrátil ke krajskému soudu, který ve čtvrtek vynesl osvobozující rozsudek. Uznal, že Andrej musel odpojit plicní ventilaci, aby mohl začít s resuscitací, a skutek tak není trestným činem.

Řidič převrátil na Chrudimsku auto. I přes resuscitaci svědky zemřel

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám