Hlavní obsah

Slyšení Jacksona odloženo na 2. dubna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SANTA MARIA

Soud v kalifornské Santa Marii odložil v pátek na 2. dubna předběžné slyšení v případu zpěváka Michaela Jacksona, kterému hrozí za obvinění z opakovaného obtěžování dětí až 25 let vězení. Jacksonovi obhájci oznámili, že neměli dostatek času se seznámit s důkazy, které předkládá žaloba.

Foto: Lenka Žáčková

Ing. arch. Helena Dařbujánová

Článek

Po dohodě všech stran soudce Ridney Melville oznámil, že se k předběžnému slyšení sejdou 2. dubna. Na tomto stání předloží své argumenty a důkazy žaloba a Melville rozhodne, zda vůbec pustí případ do soudního projednávání.   

Obhájce Mark Geragos uvedl, že teprve nedávno obdržel 400 stránek spisu od státního zástupce okresu Santa Barbara Thomase Sneddona a potřebuje čas k jejich prostudování. Ty zahrnují příkazy k prohlídkám i příkazy k zabavení hard disků a dalších věcí. Má přitom jít jen o ty nejzávažnější důkazy.

Na žádost médií Melville rozhodl, že příští týden uvolní alespoň upravenou verzi dokumentů, které se vztahují k prohledání Jacksonova ranče Neverland, kde se údajné opakované obtěžování nezletilého chlapce odehrálo.

Protože Jackson využil práva k soudu nepřijít, konalo se slyšení v klidnější atmosféře než před měsícem, kdy soudní síň oblehly zástupy fanoušků. Dorazila jen hrstka skalních příznivců. Policie tedy  nemusela nákladně nasazovat téměř třetinu svých sil na zvládání davu jako naposled..

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám