Hlavní obsah

Šestnáctiletá bodla v německé škole patnáctiletou před očima spolužáků a těžce ji zranila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestnáctiletá dívka zaútočila ve čtvrtek nožem na patnáctiletou spolužačku ve škole v dolnosaském přístavním městě Cuxhavenu a těžce ji zranila. Oběť skončila v nemocnici, není prý ale ohrožena na životě. Útočnici zatkla policie.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle deníku Die Welt se útok odehrál dopoledne před očima ostatních školáků ve chvíli, kdy se žáci vraceli do třídy z přestávky.

„V dalším řádění zabránili pachatelce spolužáci a jedna učitelka,“ uvedl k incidentu mluvčí místní policie s tím, že další nebezpečí nehrozí.

Škola ve čtvrtek předčasně ukončila vyučování a děti, které útok viděly, jsou v péči pracovníků městského krizového týmu. V pátek, poslední pracovní den před vánočními svátky, by výuka měla pokračovat.

Motiv činu není zatím známý, policie ale informovala, že útoku předcházela hádka mezi oběma dívkami. O co v ní šlo, vyšetřovatelé neupřesnili. Nesdělili ani bližší informace o útočnici.

Dolnosaská ministryně školství Julia Willie Hamburgová slíbila důkladné vyšetření incidentu. „Jsem tímto činem na jedné z našich škol hluboce otřesena,“ zdůraznila a vyjádřila naději, že se zraněná dívka brzy zotaví.

Koncem letošního května se na škole v dolnosaském Wildeshausenu odehrál podobný incident, když sedmnáctiletý student odborné školy těžce zranil nožem o rok mladšího spolužáka. V listopadu soud nařídil umístění útočníka na psychiatrické klinice.

Středoškolák napadl v Třebíči nožem pracovnici školy

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám