Hlavní obsah

Republikáni se perou o osvobozeného střelce z Kenoshy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Osmnáctiletý Američan Kyle Rittenhouse, který loni v srpnu během demonstrací v americkém Wisconsinu ve městě Kenosha zastřelil dva protestující a jednoho zranil, už dostal nejméně tři nabídky na stáž od republikánských poslanců. Po pátečním osvobozujícím rozsudku tak zřejmě mladík nebude mít o zaměstnání nouzi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kyle Rittenhouse čelí obvinění, že při loňských nepokojích v Kenoshe zastřelil dva lidi a jednoho zranilVideo: Reuters

 
Článek

„Můj bože, můj život možná právě skončil,” řekl Rittenhouse podle svědků minulý rok poté, co zastřelil – podle pravomocného verdiktu soudní poroty v sebeobraně – dva muže při nepokojích v městě Kenosha.

V pátek byl mladík zproštěn všech obvinění a oslavy osvobozujícího verdiktu z řad republikánských politiků na sebe nenechaly čekat čekat.

Osvobozující verdikt pro mladého střelce vyvolal v Portlandu demonstrace

Amerika

„Kyle Rittenhouse je nevinen, přátelé. Máte právo na to se bránit. Buďte ozbrojení, buďte nebezpeční a buďte morální,” říká ve videu republikánský poslanec Madison Cawthorn se vzkazem, ať se mu Rittenhouse ozve v případě zájmu o stáž.

Možná ho oslovíme, abychom zjistili, jestli by měl zájem pomoci zemi dalšími způsoby.
Matt Gaetz, republikánský poslanec

Cawthorn se do povědomí širší veřejnosti zapsal po loňských prezidentských volbách, o kterých tvrdil, že byly zmanipulované a povedou ke „krveprolití”.

Mladý republikánský poslanec ze Severní Karolíny však není jediný, kdo o Rittenhouse projevil zájem.

Rozsekne nabídky „armwrestling”?

Ještě před rozhodnutím poroty se ozvala další z vycházejících hvězd Republikánské strany poslanec Matt Gaetz. Ten poznamenal, že by z Rittenhouse byl „pravděpodobně docela dobrý stážista v Kongresu”.

„Možná ho oslovíme, abychom zjistili, jestli by měl zájem pomoci zemi dalšími způsoby,” napadlo poslanec ze státu Florida.

Na to zase reagoval jeho kolega z poslaneckých lavic Paul Gosar. „Svedu s Mattem Gaetzem zápas v páce, abych získal Kylea jako stážistu,” napsal na Twitteru.

Reklama

Výběr článků

Načítám