Hlavní obsah

Rakouského prezidenta na návštěvě Moldavska pokousal pes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pes moldavské prezidentky Maii Sanduové pokousal v pátek během státní návštěvy v Kišiněvě hlavu Rakouska Alexandera Van Der Bellena. Drobné zranění mu ošetřili náplastí, informoval web listu Die Presse, podle nějž rakouský prezident vzal věc s humorem.

Foto: Maia Sandu Via Facebook, Reuters

Moldavská prezidentka Maia Sanduová ( vlevo) a její pes zdraví hlavu Rakouska Alexandera Van Der Bellena a slovinskou prezidentku Natašu Pircovou Musarovou.

Článek

Incident se odehrál v kišiněvské rezidenci Sanduové, která na setkání přivedla svého domácího mazlíčka, neboť věděla, že Van der Bellen je sám majitelem psa.

Když chtěl v jeden okamžik rakouský prezident zvíře pohladit, krátce na něj zaútočilo a přivodilo mu lehké poranění na ruce.

„Šlo o malé zranění, které bylo ošetřeno náplastí. Spolkový prezident je v pořádku,“ řekla mluvčí rakouského prezidenta Inge Hausbichlerová.

Moldavská prezidentka se za chování svého psa omluvila a řekla Van der Bellenovi, že byl rozrušený kvůli všem lidem, kteří se kolem něj pohybovali.

Moldavská televizní stanice TVR scénu natočila a ta se k nelibosti kanceláře prezidentky okamžitě ocitla na sociálních sítích.

Rakousko prodloužilo kontroly na hranicích s ČR

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám