Hlavní obsah

Pohřešuje se 300 migrantů ze tří lodí, které pluly ke Kanárským ostrovům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejméně 300 migrantů, kteří na třech lodích vypluli v uplynulých týdnech ze Senegalu na Kanárské ostrovy, se pohřešuje. Uvedla to v neděli organizace Walking Borders. Všechny tři lodě vyrazily z přístavu Kafountine na jihu Senegalu, který je vzdálen asi 1700 kilometrů od Tenerife, jednoho z Kanárských ostrovů.

Foto: Bohuslav Borovička, Právo

Ilustrační foto

Článek

Dva čluny, jeden s asi 65 lidmi a druhý s 50 až 60 lidmi na palubě, které se snažily dostat ze Senegalu do Španělska, se pohřešují už 15 dní, řekla agentuře Reuters Helena Malenová z organizace Walking Borders. Třetí loď opustila Senegal 27. června s přibližně dvěma stovkami lidí na palubě.

Rodiny osob na palubě tří lodí o nich podle Malenové od vyplutí nemají žádné zprávy. „Mají velké obavy. Je tam asi 300 lidí ze stejné oblasti Senegalu. Odešli kvůli nestabilitě v zemi,“ dodala.

Kanárské ostrovy u pobřeží západní Afriky se staly hlavním cílem migrantů, kteří se snaží dostat z Afriky do Španělska. Přes Středozemní moře se jich snaží dostat na španělskou pevninu mnohem menší počet. Léto je nejrušnějším obdobím pro všechny pokusy o nelegální překročení hranice.

Takzvanou atlantickou migrační trasu, která je jednou z nejsmrtelnějších na světě, obvykle využívají běženci ze subsaharské Afriky. Loni na ní podle Mezinárodní organizace pro migraci (IOM) zemřelo 599 lidí. Letos organizace, jako je Walking Borders, informovaly už o stovkách pohřešovaných.

Policisté zadrželi na Pardubicku cizince a čtyři migranty

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám