Hlavní obsah

Pilot vrtulníku, který havaroval s polským premiérem, obviněn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VARŠAVA

Pilot polského vládního vrtulníku, který na palubě s premiérem Leszkem Millerem havaroval 4. prosince nedaleko Varšavy, byl obviněn z ohrožení života a zdraví cestujících. Při havárii si premiér zlomil dva obratle a zraněno bylo dalších 14 lidí. Oznámila to ve středu agentura PAP s odvoláním na vojenskou prokuraturu.

Foto: Eva Šafránková

Karel Schwarzenberg s kandidátem na primátora města Plzně Ondřejem Ženíškem

Článek

Miller, který po nehodě strávil v nemocnici víc než měsíc, přitom vojenského pilota chválil, že svými zkušenostmi a dobrým manévrováním zachránil život jemu i ostatním cestujícím. Prokuratura obviňuje pilota, že nedodržením bezpečnostních předpisů ohrozil životy a zdraví cestujících.

Podle expertů měl vrtulník při letu technické potíže a nakonec při pokusu o nouzové přistání narazil do stromu v lese nedaleko Varšavy. "Nekomentuji rozhodnutí prokurátorů, mohu jen říci, že jsem připraven znovu letět s (obviněným pilotem) majorem Miloszem. Nikdy nezapomenu, že mi zachránil život," řekl Miller. Letci v případě, že by jej soud uznal vinným, hrozí osm let odnětí svobody.

Související články

Výběr článků

Načítám