Hlavní obsah

Pacient z nemocnice ve Walesu zemřel při sexu se zdravotní sestrou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdravotní sestra z nemocnice ve waleském Wrexhamu se zodpovídala před disciplinární komisí z toho, že měla v autě sex s pacientem, který během aktu zemřel na infarkt. Žena přišla o místo a půl druhého roku nesmí vykonávat svou profesi.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zdravotnice a pacient si podle serveru BBC na osudnou noc domluvili schůzku v autě na nemocničním parkovišti. Když muž, jenž se léčil s ledvinami a srdečními problémy, náhle zkolaboval, zavolala sestra kolegyni a zoufale ji žádala o pomoc. Kolegyně ji nabádala, aby okamžitě zavolala lékaře.

To ale sestra neudělala, takže pomoc nakonec přivolala její známá. Zdravotníci a policie nato objevili pacienta bez známek života na zadním sedadle jeho auta se staženými kalhotami.

Sestra nejprve tvrdila, že jí muž poslal zprávu na Facebook, v níž si prý stěžoval, že se necítí dobře. Údajně s ním pak v autě asi 45 minut „jen“ mluvila, načež pacient začal sténat a zkolaboval. Až později přiznala, že s ním udržovala milostný vztah.

Poškodila dobré jméno profese

Disciplinární komise odůvodnila verdikt tím, že sestra porušila tři zásady a „poškodila dobré jméno profese“. Zdravotníci totiž nesmí udržovat s pacienty intimní vztah, nesmí s nimi komunikovat po telefonu ani na sociálních sítích, ani se s nimi nemohou setkávat mimo pracovní dobu.

Podle poroty bylo jednání sestry „významným odklonem od standardů licencované zdravotní sestry a je zásadně neslučitelné s jejím setrváním v profesním registru“. Trestněprávní následky její chování ale nemělo. Prokázalo se totiž, že milenec zemřel prakticky okamžitě a ve chvíli, kdy se zdravotnice zdráhala zavolat rychlou lékařskou pomoc, byl už mrtvý.

Po sexu na filipínském ostrově skončili čtyři turisté z Evropy v policejní cele

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám