Hlavní obsah

Otec dětského střelce z Bělehradu byl obviněn. Syna učil zacházet se zbraněmi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bělehrad

Otec 13letého střelce z Bělehradu byl v pátek obviněn ze závažného přečinu proti obecné bezpečnosti kvůli tomu, že dostatečně nezajistil zbraně, kterými jeho syn vraždil. Nezletilého s nimi navíc učil zacházet, uvedlo státní zastupitelství. Chlapec v Bělehradě povraždil osm svých spolužáků a člena školní ochranky. Otec jakoukoli odpovědnost za útok odmítl.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Policie vyvádí podezřelého chlapce ze školy

Článek

„Podezřelý při jednání popíral spáchání trestného činu a podrobně se bránil,“ stojí v prohlášení srbského vrchního státního zastupitelství, které citovala agentura Reuters. Malý střelec při útoku zranil dalších sedm dětí. Protože hranice trestní odpovědnosti je v Srbsku 14 let, nemůže být stíhán. Momentálně se nachází na psychiatrické klinice.

Zatčen byl pouze jeho otec, identifikovaný jako Vladimir K. Byl obviněn ze závažného přečinu proti obecné bezpečnosti, za který mu v případě odsouzení hrozí až 12 let vězení. Prokuratura zároveň uvedla, že bude soudu navrhovat jeho vzetí do vazby, aby nemohl ovlivňovat svědky a kvůli obavám veřejnosti.

Střelec z bělehradské školy je nejhorším dětským vrahem v dějinách, míní srbská média

Zahraniční

Otec je podezřelý, že svého syna cvičil v zacházení se zbraněmi. Bral ho na cvičení střelby na terč „navzdory skutečnosti, že je dítěti 13 let a že taková aktivita byla (…) nevhodná pro jeho věk“, citovala agentura státní zastupitelství.

Vladimir K. dále čelí obvinění za nedostatečné zabezpečení zbraní a střeliva. „Je podezření, že v důsledku jeho jednání se 3. května 2023 jeho synovi K. K. podařilo zmocnit se dvou pistolí, které později použil při střelbě ve škole,“ uvedla prokuratura.

FOTO: Dojemná pieta za oběti střelby v Bělehradě

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám