Hlavní obsah

Nizozemsko zakáže mobily ve školních třídách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nizozemská vláda se rozhodla zakázat nošení mobilních telefonů do školních tříd. Chce tím zamezit rozptylování žáků a narušování sociální interakce během výuky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Příslušný návrh opatření, které má vstoupit v platnost od začátku příštího roku, představil v úterý v parlamentu ministr školství Robbert Dijkgraaf. „I když jsou mobilní telefony propojeny s našimi životy, do tříd nepatří,“ zdůraznil ministr podle listu The Guardian.

„Studenti musí být schopni se soustředit a musí dostat příležitost, aby se dobře učili. Mobilní telefony jsou rušivé, což ukazují vědecké výzkumy. Musíme před tím studenty chránit,“ dodal ministr s tím, že zákaz se bude vztahovat také na tablety či tzv. chytré hodinky.

Platit naopak nebude v situacích, kdy používání mobilů žádá výuka, zdokonalování digitálních dovedností nebo zdravotní stav některého z žáků. Konkrétní způsob vymáhání nařízení si mají jednotlivé školy stanovit samy.

Anketa

Vadil by vám zákaz používání mobilů v českých školách?
Ano
9,1 %
Ne
89,1 %
Nemám jasný názor
1,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3754 čtenářů.

Národní linka pro odvykání: Jak se bojuje se závislostí po telefonu

Styl

Reklama

Výběr článků

Načítám