Hlavní obsah

Na Slovensku obvinili policejního prezidenta

Právo, ivi
Aktualizováno

Krajská prokuratura v Bratislavě obvinila ve čtvrtek policejního prezidenta Petra Kovaříka ze zločinu zneužívání pravomocí veřejného činitele v souběhu se zločinem maření spravedlnosti. Kovařík měl v červenci zmařit zásah policie proti obviněným z křivé výpovědi.

Foto: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Peter Kovařík

Článek

Kovařík se podrobil výslechu v postavení obviněného. Policejní prezident vzápětí podal proti vznesenému obvinění stížnost. „S obviněním absolutně nesouhlasím. Vypověděl jsem, podal jsem stížnost a námitku zaujatosti vůči všem prokurátorům krajské prokuratury Bratislavy,“ uvedl Kovařík, který celou věc vnímá, jako pokračování tlaku na policii kvůli vyšetřování velkých případů.

Slovenská policie míří na Pellegriniho

Evropa

Kovařík letos v červenci přerušil zásah úřadu inspekční služby v procesu zadržování svědků. Tvrdil, že vyšetřovatelka speciálního týmu inspekční služby porušila interní předpisy a neměla na zásah povolení od kompetentní osoby. Když se policejní prezident od ředitele inspekční služby dozvěděl, že zásah je zákonný, umožnil jeho dokončení.

Slovensko ještě nikdy nemělo policejního prezidenta, který by byl obviněný v čase výkonu své funkce. Po odchodu z funkce byli obviněni dva policejní prezidenti, a to Tibor Gašpar a Milan Lučanský, který ve vazbě spáchal sebevraždu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám