Hlavní obsah

Na Slovensku se srazily vlaky. Přes 70 lidí je zraněných, čtyři těžce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vrútky
Aktualizováno

Páteční havárie lokomotivy a osobního vlaku na Slovensku si vyžádala přes sedmdesát zraněných, z toho čtyři těžce. Web aktuality.sk uvedl, že nehoda se stala mezi městem Vrútky a obcí Varín v Žilinském kraji. Do odstaveného osobního vlaku narazila lokomotiva na zmíněném úseku tratě mezi tunely.

Foto: Hasiči SR

havárie vlaků u Vrútek

Článek

„Na trati ve směru na Žilinu stál osobní vlak s poruchou a narazila do něj lokomotiva, která přijela na pomoc. Příčiny nehody jsou momentálně předmětem vyšetřování,“ uvedl mluvčí železnic Tomáš Kováč.

Na místě zasahuje 21 hasičů z Martina, Žiliny, Trenčína a dalších měst. „Na místě se nachází dva evakuační autobusy,“ uvedla mluvčí hasičů Katarína Križanová.

„Vlaková doprava od Žiliny je zastavena a na silnici Vrútky-Žilina je ochromena doprava, protože zde projíždějí sanitní vozy a přistál zde záchranářský vrtulník,“ uvedl web.

Foto: Hasičský a záchranný sbor SR

Nehoda vlaků u Vrútek

Na místo vyrazil slovenský ministr dopravy Andrej Doležal, ministr vnitra Roman Mikulec a ministr zdravotnictví Vladimír Lengvarský.

I když první zprávy mluvily o usmrcení strojvedoucího jednoho z vlaků, policie po deváté hodině večer uvedla na sociální síti, že nejsou žádné oběti na životech. Čtyři lidé jsou však mají těžká zranění.

Ministerstvo zdravotnictví na sociální síti uvedlo, že zraněno bylo až 74 lidí, z toho 34 bylo transportováno do nemocnic.

Vrtulník záchranné služby dopravil jednoho zraněného v kritickém stavu do nemocnice v Žilině.

Foto: Jak je na tom Strečno/Facebook

Záchranáři a vrtulník na nedaleké silnici

Reklama

Výběr článků

Načítám