Hlavní obsah

Migranti s noži zkusili unést loď u Neapole. Zasahovaly speciální síly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Italské speciální síly zasahovaly v pátek na turecké nákladní lodi u Neapole, které se snažili zmocnit migranti. Uvedl to ministr obrany Guido Crosetto. Podle něj mají už vojáci loď pod kontrolou a část migrantů zadrželi. Večer se loď podařilo zakotvit u Neapole a na její palubu vstoupila policie, která povede vyšetřování, napsala agentura ANSA.

Foto: Profimedia.cz

Turecká loď Galata Seaways v doprovodu italského námořnictva poblíž ostrova Capri

Článek

Podle Crosetta se nákladní lodi Galeta Seaways plující z Turecka do Francie snažila zmocnit skupina migrantů, která byla ozbrojena noži a jinými chladnými zbraněmi.

První potíže podle agentury ANSA nastaly, když posádka nákladní lodi odhalila černé pasažéry. „Proti dvaadvaceti členům posádky stálo zhruba patnáct migrantů,“ řekl ministr.

Podle Crosseta se migranti snažili dostat na velitelský můstek, což se jim ale nepodařilo. Turecká posádka lodi se stáhla do chráněného prostoru a zavolala o pomoc.

Vojáci z námořních speciálních sil praporu San Marco z  Brindisi se na loď dostali za pomoci vrtulníků. Podle večerního prohlášení ministra měli italští vojáci loď pod kontrolou, ale ještě nebyla plně zabezpečená, „protože ti, kteří ji obsadili, se zavřeli uvnitř“.

Podle posledního prohlášení vojáci loď stále prohledávají. Po jejich zásahu byla podle italského tisku celá posádka v bezpečí. Není zatím jasné, zda byl někdo zraněn.

Solidarita bude povinná. Státy EU se dohodly na migrační reformě

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám