Hlavní obsah

Lidé viseli na zaseklé atrakci půl hodiny hlavou dolů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více adrenalinu, než si původně přáli, zažili někteří návštěvníci zábavního parku v kanadském městě Vaughan. Celou půlhodinu zůstali viset ve výšce 23 metrů hlavami dolů, když se zasekla kyvadlová atrakce zvaná Lumberjack (Dřevorubec).

Lidé viseli půl hodiny hlavou dolů na zaseklé pouťové atrakci v KanaděVideo: Reuters

 
Článek

Podle serveru CBC News propukla mezi uživateli atrakce panika. Byly mezi nimi i děti, které křičely strachem a plakaly. Někteří lidé zvraceli, přičemž dva návštěvníci po skončení dramatu museli vyhledat lékařskou pomoc. Mnozí měli odkrvené nohy do té míry, že je necítili.

Jedenáctiletý Spencer Parkhouse a jeho 15letá sestra Mackenzie si mysleli, že zastavení kyvadel je součástí zážitku. Když ale pod sebou spatřili sanitky, pochopili, že něco není v pořádku.

„Měl jsem strach. Kdy už konečně pojedeme dolů? Klesne to někdy?“ líčil své pocity Spencer s tím, že šlo o jeho první návštěvu této atrakce a že jej tato zkušenost traumatizovala. Po 30 minutách se atrakce opět rozběhla, ale její uživatelé nemohli ihned vystoupit, protože kyvadla musela dokončit naprogramovaný cyklus.

„Nevím, jestli na to ještě někdy půjdu,“ svěřila se Mackenzie s tím, že zkušenost s Lumberjackem v ní zanechala zřejmě celoživotní psychické následky.

Zábavní park, který nese jméno Canada’s Wonderland (Kanadská říše divů), po incidentu do vyšetření příčiny uzavřel své brány. „Bezpečnost našich hostů je pro nás vždy nejvyšší prioritou,“ uvedlo v prohlášení vedení areálu.

Vítr v jižní Francii odnesl nafukovací atrakci i s mužem a tříletou dcerou. Otec nepřežil

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám