Hlavní obsah

Letadlo muselo nouzově přistát v Budapešti, na palubě zemřelo 11leté dítě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letadlo společnosti Turkish Airlines směřující z Istanbulu do New Yorku muselo v neděli nouzově přistát v Budapešti. Na jeho palubě totiž zemřela jedenáctiletá dívka.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Server blikk.hu uvedl, že šlo o gruzínskou dívku. Jak informovala televize RTL, na palubě se začala dusit, ztratila vědomí a personál za pomoci lékaře přítomného v letadle se ji pokoušel čtyřicet minut oživovat.

„Po nouzovém přistání v Budapešti v oživování pokračovali pracovníci Airport Medical Service, ale ani jejich snaha nebyla úspěšná. Navzdory odborné pomoci se život dítěte nepodařilo zachránit,“ uvedla televize.

Dívka měla od narození zdravotní potíže a byla imobilní. Gruzínská rodina dítěte letěla za příbuznými, kteří žijí v New Yorku.

„V takové situaci se pilot snaží přistát na nejbližším letišti, kterému problém dopředu ohlásí, aby se zdravotníci mohli připravit,“ řekl televizi pilot György Pető.

Vedení letiště se k případu nechtělo vyjádřit. Letadlo po hodině pokračovalo v letu do New Yorku.

Při tragické nehodě na Slovensku zemřela skoro celá rodina, přežilo jen roční dítě

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám