Hlavní obsah

Jedenáctiletý hoch zastřelil v americkém Missouri šestnáctiletého mladíka

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté v americkém státě Missouri vyšetřují smrt šestnáctiletého mladíka, kterého měl podle nich zastřelit 11letý chlapec. Okolnosti střelby zatím nejsou zcela jasné, podle prvních informací se 16letý výtržník snažil dostat do domu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dům, ve kterém ve čtvrtek došlo ke střelně mezi náctiletýmiVideo: Reuters

 
Článek

Jedenáctiletý chlapec byl ve čtvrtek odpoledne sám doma se svojí čtyřletou sestrou. Poté, co šestnáctiletý vetřelec vnikl do jejich domu, ho chlapec zastřelil. Nebylo to poprvé, co se pachatel do domu pokusil vniknout. Ani jeden ze sourozenců nebyl zraněn.

Tak zní policejní prohlášení k tragickému případu, který v amerických médiích podnítil ještě bouřlivější diskusi o střelných zbraních v souvislosti s dětmi a nezletilými. V oblasti St. Louis jde totiž za posledních několik týdnů o třetí případ, kdy policie řeší dětské oběti střelných zbraní.

Jak uvádí CNN, u čtvrtečního incidentu zatím nejsou zcela známé všechny okolnosti. Sousedka vypověděla, že šestnáctiletý chlapec do domu nikdy nevstoupil, že se s jedenáctiletým střelcem těsně před střelbou pouze dohadovali na zápraží.

Matka, která v době incidentu nebyla doma, podle policie při vyšetřování spolupracuje. Zbraň údajně koupila domů právě kvůli předchozím pokusům o vloupání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám