Hlavní obsah

Izrael využívá irácké války k čistkám, stěžují si Palestinci

Novinky, Lenka Hloušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JERUZALÉM

Izraelská armáda využívá irácké války k čistkám kolem města Gaza a na západním břehu Jordánu, stěžuje si ve středu muslimský server IslamOnline.net. Při úterní akci zde zahynulo šest lidí, včetně desetileté dívky a čtrnáctiletého chlapce. Od neděle tu policie navíc zatkla nejméně 52 lidí.

Foto: Ondřej Ferdan

Barchan a atrakce z výšky

Článek

Izraelská vláda tvrdí, že dva ze zabitých jsou muži, již začali na policisty střílet. Ti se podle státního rádia následně "jen bránili". Sdělovací prostředky se však už nijak výrazně nevěnují osudu 10leté Christine George Saadaové, kterou izraelští vojáci zabili přímo na ulici. Vedle dívky utrpěli těžká zranění i její sestra a oba rodiče. Ke krátké zprávě o incidentu přidalo rádio pouze dovětek, že se vše "vyšetřuje".

Armáda nepovedený zásah proti údajným teroristům vůbec nekomentovala. Další včerejší dětskou obětí je 14letý Ahmed Abahri, který byl zastřelen v Džanínu, když házel na tanky kameny. 

Poslední z obětí jsou 28letý mladý muž zabitý vojsky za nevyjasněných okolností v Betlémě a radikál přistižený izraelskou policií se zbraní v ruce, jak stříhá elektrické oplocení neudané židovské osady.

Izraelci navíc přiznali z pondělí na úterý zatčení 19 "podezřelých" osob na západním břehu Jordánu. Už dříve, v noci z neděle na pondělí, zde bylo při obdobné razii zadrženo 33 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám