Hlavní obsah

Finská premiérka Marinová se rozvádí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úřadující finská premiérka Sanna Marinová, která byla při nástupu do funkce v roce 2019 nejmladší šéfkou vlády na světě, se po třech letech manželství rozvádí. Půvabná sedmatřicetiletá politička to oznámila společně se svým mužem Markusem Räikkönenem na sociálních sítích.

Foto: Staff, Reuters

Úřadující finská premiérka Sanna Marinová

Článek

„Zůstáváme nadále nejlepší přátelé a milující rodiče,“ uvedli podle finských médií na svých instagramových účtech Marinová a Räikkönem, kteří mají pětiletou dceru.

„Budeme i nadále trávit čas spolu jako rodina a jeden s druhým. Doufáme, že respektujete naše soukromí. Více se k věci nebudeme vyjadřovat,“ napsala dále Marinová, která je známá mimo jiné jako rozhodná podporovatelka Ukrajiny ve válce s Ruskem.

Marinová neuspěla v dubnových parlamentních volbách, když její sociální demokracie skončila až na třetím místě. Zatím ale zůstává v úřadu, než se vytvoří nová vláda, kterou sestavují strany pravého středu.

Loni se Marinová postarala o rozruch poté, co na veřejnost uniklo video z její účasti na bujarém večírku. Čelila podezření, že mohla být pod vlivem drog, což ale následné testy vyloučily. Marinová tehdy ujišťovala, že jen trávila večer s přáteli a nedělala nic zakázaného.

Foto: Instagram/Sanna Marin, Reuters

Sanna Marin oznámila na Instagramu: „Společně jsme požádali o rozvod. Jsme vděční za 19 společných let a naši milovanou dceru. Zůstaneme nejlepšími přáteli, blízko sebe a milujícími rodiči. Budeme i nadále trávit čas spolu jako rodina a mezi sebou navzájem. Doufáme, že budete respektovat naše soukromí. Víc se k věci nebudeme vyjadřovat“

Další žena v čele Evropské komise? Socialisté zvažují finskou premiérku Marinovou

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám