Hlavní obsah

Žák zapálil bratislavskou školu pro nadané děti, sám při tom uhořel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V Bratislavě se v sobotu pokusil osmnáctiletý žák školy a gymnázia pro mimořádně nadané děti podpálit budovu školy. Založil oheň v jednom z pater a zapálil i auta zaparkovaná před školou. Sám ovšem uhořel. O případu informoval web štandard.sk.

Požár bratislavské školyVideo: Ivan Vilček

 
Článek

„Po uhašení požáru zpozorovali příslušníci hasičského a záchranného sboru tělo muže bez známek života. Přivolaný soudní lékař na místě konstatoval smrt,“ uvedla k případu slovenská policie.

Podle webu osmnáctiletý žák podpálil první nadzemní podlaží školy na Teplické ulici v Bratislavě. „Předtím podpálil motorová vozidla na ulici, přičemž se po městě pohyboval na skútru,“ uvedl web.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Škola, kde žák založil požár

Motocykl pak odstavil u školy, do budovy se dostal po žebříku a rozbil jedno z oken. „Zdroj Štandardu řekl, že šlo o bezproblémového žáka, který předměty zvládal na výbornou,“ konstatoval web.

Škola a gymnázium pro mimořádně nadané děti je státní škola, která se specializuje na vzdělávání dětí, které vynikají svými vědomostmi. Žákem školy byl také devatenáctiletý Juraj Krajčík, který loni v říjnu zastřelil na Zámocké ulici v Bratislavě dva muže před gay barem Tepláreň. Krajčík pak spáchal sebevraždu.

Slovák, který opilý zabil autem pět mladých lidí na zastávce, dostal 15 let

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám