Hlavní obsah

Za zneužívání dětí odsoudili Němce na deset let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Na deset let a tři měsíce poslal v úterý soud v Aurichu na severozápadě Německa do vězení 57letého muže za pohlavní zneužití několika dětí svěřených do péče. Prvoinstanční rozsudek je zatím nepravomocný.

Foto: Profimedia.cz

Za zneužívání dětí dostal Němec deset let. Jeho tvář byla rozmazána na příkaz soudu.

Článek

Odsouzený muž, pocházející ze západoněmeckého Krefeldu, zneužíval v Dolním Sasku svěřené děti v letech 1999 až 2014. Jeho zjištěných obětí bylo sedm, nejmladší měly pět, devět a deset let, ale byli mezi nimi i mladiství. K obětem patří i dva synovci, kteří odsouzeného občas navštěvovali.

Odsouzen byl za 89 případů jejich pohlavního zneužití.

Předsedající soudce Malte Sanders v odůvodnění rozsudku mimo jiné poukázal na to, že obžalovaný využíval každou příležitost ke zneužívání svěřených dětí. „To činí z poškozených věrohodné svědky,“ konstatoval soudce.

Odsouzený se ale teoreticky může dostat na svobodu i později anebo už vůbec ne, protože soud mu nařídil následnou zabezpečovací detenci, uvedla agentura DPA. To je opatření preventivního charakteru. Jeho účelem je chránit společnost před pachateli nebezpečné trestné činnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám