Hlavní obsah

Z britského vlaku zmizel kufr plný drahokamů za milióny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Birmingham

Britská policie vyšetřuje velkou vlakovou krádež. Obchodníkovi s drahými kameny v soupravě mířící z Londýna do Birminghamu kdosi odcizil kufr plný rubínů, smaragdů a safírů v hodnotě miliónu liber (asi 28,6 miliónu korun). V úterý o tom informovala agentura Reuters.

Foto: Handout, Reuters

Policisté by rádi hovořili s mužem, který může mít s krádeží drahokamů spojitost.

Článek

Policie zveřejnila rozmazaný snímek tmavovlasého muže s mobilním telefonem, který může mít s krádeží spojitost. Drahokamy zmizely zřejmě během doby ve středu 8. listopadu večer, kdy vlak stál v londýnské stanici Euston.

Policisté by chtěli muže z fotografie vyslechnout. „Rád bych rovněž vyslechl kohokoli, kdo byl ve vlaku v době, kdy stál v Eustonu, a kdo mohl spatřit podezřele se chovajícího muže,” prohlásil podle agentury Reuters detektiv Nick Thompson z britské dopravní policie.

Pětatřicetiletý obchodník více než čtyři desítky drahokamů uložil do velkého černého kufru a v Londýně s ním nasedl do vlaku mířícího do Birminghamu. Kufr uložil na stojan nad hlavou. Že velecenné zavazadlo zmizelo, si všiml až ve městě Rugby před Birminghamem, tedy poté, co vlak ujel zhruba 130 kilometrů.

Reklama

Výběr článků

Načítám