Hlavní obsah

Wall Street Journal psal články na objednávku, vydavatel rezignoval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vysoký manažer společnosti Dow Jones & Co., která vlastní a vydává deník The Wall Street Journal, rezignoval na svůj post. Důvodem je skutečnost, že evropská mutace listu psala články na objednávku jedné firmy. Viníkem sice není přímo Andrew Langhoff, ten však vzal nařčení jako klíčový představitel firmy na sebe.

Foto: Profimedia.cz

WSJ v Evropě psal články na zakázku. Ilustrační foto

Článek

"Ten obchodní vztah měl pod dohledem člověk, který už tady nepracuje," napsal Langhoff zaměstnancům.

Smlouva se podle něj týkala nizozemské konzultační společnosti Executive Learning Partnership a už neplatí. List ale v době její platnosti údajně napsal dva články, které vznikly právě na základě komerční dohody mezi listem a zmíněnou firmou.

"Protože by ta smlouva mohla zanechat dojem, že zpravodajské krytí lze ovlivnit na základě obchodní spolupráce, jako vydavatel s řídicím dohledem udělám nejlépe, když rezignuji," dodal.

Společnost Dow Jones & Co má podle něj k etickému selhání nulovou toleranci. Na ovlivněné články se přišlo na základě interního vyšetřování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám