Hlavní obsah

Vedeme džihád a pokud nás Putin nezastaví, dojdeme až do Berlína, tvrdí šéf čečenského parlamentu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čečenští bojovníci vedou na Ukrajině džihád za obranu islámu, prohlásil předseda čečenského parlamentu Magomed Daudov. A pokud je ruský prezident Vladimir Putin nezastaví, budou prý pokračovat, pokud nedorazí do Berlína.

Foto: Profimedia.cz

Magomed Daudov

Článek

„Dá-li Bůh, není pochyb o tom, že dobudeme Doněck, Mykolajiv, Cherson, Oděsu. Pokud nás Vladimír Putin nezastaví, dá-li Bůh, dorazíme neporaženi až do Berlína. Bezpochyby vyhrajeme,“ řekl Daudov.

Zatímco Kreml tvrdí, že Rusko zahájilo invazi kvůli „denacifikaci“ Ukrajiny, čečenský vůdce Ramzan Kadyrov říká, že jeho vojáci bojují za svou víru a chrání své hodnoty.

„Prezidente Vladimire Putine, Ramzan Kadyrov a naši bratři brání islám. To je první a nejdůležitější. Brání naše hodnoty. Brání vznešenost Všemohoucího. Ramzan Kadyrov, vůdce Čečenska, hraje v tomto džihádu hlavní roli, stejně jako všichni velitelé pod jeho vedením. Je to především kvůli víře ve Všemohoucího, kvůli našim duchovním hodnotám a našemu jazyku,“ prohlásil Daudov.

Reklama

Výběr článků

Načítám