Hlavní obsah

V Německu zadrželi dvojici Litevců s lupem z českého klenotnictví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Drážďany

Němečtí policisté zadrželi dvojici Litevců, u nichž našli 26 hodinek v celkové hodnotě kolem 74 tisíc eur (1,9 milionu korun) uloupených minulý týden v klenotnictví v Ústí nad Labem. Informovala o tom v pondělí policie v Drážďanech.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muže ve věku 28 a 33 let kontrolovala spolková policie v pátek, a přitom zjistila, že mladší z nich je kvůli vloupáním a krádežím hledaný bavorskou policií. Navíc s sebou měl zakázaný nůž a menší množství omamných látek.

Další prohlídka ukázala, že dvojice skrývá také 26 hodinek v ceně od 28 900 do 257 tisíc korun. Jak je získali, nedokázali Litevci věrohodně vysvětlit, a proto němečtí policisté kontaktovali  české kolegy. Ti pak potvrdili, že právě tyto hodinky ve středu během loupežného přepadení klenotnictví v Revoluční ulici v Ústí nad Labem odcizila skupina pachatelů.

Dvojice Litevců je nyní v Německu ve vazbě a Česká republika usiluje o jejich vydání.

Už v pátek česká policie dopadla čtyři muže podezřelé z loupežného přepadení. Skupinu obvinila z organizované loupeže. Mužům hrozí pět až 12 let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám