Hlavní obsah

V Německu u českých hranic havaroval školní autobus, jeden mrtvý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při nehodě školního autobusu v německé obci Sehmatal, jež se nachází u českých hranic v Krušných horách, zemřel v úterý ráno jeden člověk. Podle agentury DPA se zřejmě jedná o jednoho z přepravovaných žáků. Další dva lidé utrpěli těžká zranění a 11 lidí se zranilo lehce.

Foto: Angelika Warmuth, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Podle prvních poznatků policie se z nejasných příčin autobus střetl s vozidlem, které provádělo údržbu silnice, a pak narazil do stromu. Náraz byl tak silný, že zcela zničil čelní část autobusu. K nehodě došlo okolo půl sedmé ráno.

Policejní mluvčí potvrdila, že během nehody zemřel jeden student. Mělo by jít o chlapce, jehož věk nebyl upřesněn. Záchranáři se chlapce snažili přibližně hodinu resuscitovat, píše deník Bild.

Mezi lidmi s vážným zraněním je podle agentury DPA i řidič autobusu. Podle informací německého ministerstva školství seděly v autobuse děti ze základní a střední školy.

Podle serveru Freie Presse na místě nehody zasahovalo mnoho jednotek hasičů a záchranářů.

Sehmatal se nachází na německé straně Krušných hor, jen několik kilometrů od českých hranic. Jedna z nejbližších obcí jsou české Vejprty.

To nebyla ta správná cesta. Opilý Čech se v Rakousku netrefil na most a skončil v potoce

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám