Hlavní obsah

V německém Grevenu se v zahradním jezírku utopili dvouletí sourozenci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Černou můru všech rodičů prožívá v těchto dnech rodina z města Greven ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko. Během chvilkové nepozornosti se v zahradním jezírku utopily dvě děti z trojčat, píše server týdeníku Focus. Dětem byly dva roky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Je to strašné neštěstí. Důkazy cizího zavinění tragédie nejsou,“ sdělila agentuře DPA mluvčí státního zastupitelství v Münsteru. Podrobnosti k případu nechce s ohledem na rodinu sdělovat.

Deník Bild napsal, že se tragédie odehrála v pátek odpoledne. Matka dětí měla odpočívat v ložnici a o potomky se měl postarat otec. Ten si ale v obývacím pokoji zdříml a děti mu utekly. Nejprve si hrály venku před domem, potom šly k sousedům na zahradu.

Kolem 16.15 našla sousedka oba sourozence bez známek života v jezírku. Děti vytáhla a do příjezdu záchranky se je pokoušela oživovat. Děti byly v kritickém stavu transportovány na univerzitní kliniku do Münsteru. Krátce po příjezdu zemřel chlapec a o něco později i jeho sestřička.

„Děti byly zvyklé na vodu, vždy si hrály v brouzdališti. Proto si mysleli, že jezírko je bazének a mohou se v něm vykoupat,“ citoval deník Bild příbuzného rodiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám